حسن یوسف (Solenostemon scutellarioides )
خانواده : نعنائیان
منطقه: بومی مناطق استوایی آفریقا، آسیا، استرالیا، شرق هند، مجمع الجزایر مالایی، فیلیپین و جاوا
نامهای دیگر: Buntnessel، Solenostemon Scutellarioides
<** ادامه مطلب... **>
حسن یوسف (Solenostemon scutellarioides)
خانواده : نعنائیان
منطقه: بومی مناطق استوایی آفریقا، آسیا، استرالیا، شرق هند، مجمع الجزایر مالایی، فیلیپین و جاوا
نامهای دیگر: Buntnessel، Solenostemon Scutellarioides
نور مورد نیاز : زیاد
رطوبت و آبیاری: رطوبت زیاد و آبیاری هر 4 تا 6 روز یکبار (رطوبت مناسب 50 تا 70 درصد میباشد)
دمای مناسب رشد: 20 درجه سانتیگراد
خاک مناسب: خاک باغچه، خاکبرگ و ماسه
کود: 3 گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار از فروردین تا مهر ماه مورد استفاده قرار گیرد.
هرس : چون گیاه حسن یوسف دارای رشد سریعی می باشد جهت جلوگیری از رشد سریع و بی قواره شدن آن بایستی جوانه انتهای نوک ساقه را هر زمان که لازم شد قیچی کنید .
حُسن یوسف یکی از گیاهان آپارتمانی است. حُسن یوسف در گروه گیاهان آپارتمانی برگ رنگی میباشد و داری 150 گونه است. ارتفاع آن به بیش از 65 سانتیمتر و گسترش آن نیز به بیش از 25 سانتیمتر میرسد. این گونه دارای واریتههای بسیاری است که هر کدام دارای برگهایی به رنگها یا مخلوطی از رنگهای مختلف میباشد.این گیاه گرچه دائمی است ولی هنگام فصول سرد اگر خارج از گلخانه یا آپارتمان نگهداری شود از بین خواهد رفت. برگهای زیبای آن به رنگهای مخلوط قرمز، سفید، سبز، زرد و قهوهای دیده میشوند.گلها در این گیاه کوچک و آبیرنگ میباشند. گلهای کوچک آبی و سفید آن زینتی نیستند و برای اینکه بوته قوی و انبوه شود باید با دو انگشت گلها را قبل از رسیدن چید.
تکثیر :
این گیاه با دو روش قلمه زدن مستقیم و ریشه دهی در آب تکثیر مییابد. از اواسط تابستان تا اواخر پاییز قلمههای انتهایی ساقه را به اندازه 5 تا 8 سانتیمتر، به آرامی جدا کنید، ساقههای نازک و گوشتی قلمه را فشار ندهید. سپس قلمه ها را در گلدانی، حاوی کمپوست گلدانی قرار دهید و در دمای 18 تا 20 درجه سانتیگراد و نور مناسب نگاه دارید. مراقب باشید که هرگز خاک گلدان خشک نشود. قلمهها را 10 تا 14 روز زیر تابش مستقیم خورشید قرار دهید. زمانی که قلمهها ریشه داد آنها را بیرون آورده و در گلدانی حاوی کمپوست و پیت قرار دهید. باید دقت کنید که ریشهها شکسته یا کنده نشود.
آفات و بیماریها:
مهمترین آفات این گیاه شپشک آرد آلود است که توسط سمهای سیستماتیک و قرنطینه کردن گیاه درمان میشود. از دیگر آفات میتوان به کپک قارچی، راب یا حلزون اشاره کرد.